23948sdkhjf
Del siden
Annonce

demensX 3.0 Mere Fællesskab

Karlsson arkitekter udgiver ny version af pilotprojektet demensX 3.0 MERE FÆLLESSKAB. - et nemmere og mere oplevelsesrigt design for mennesker med demens

demensX blev etableret i 2017, som et tværfagligt samarbejde mellem arkitekter, designere og klinikere, med et fælles ønske om at skabe meget bedre rammer og hjem for mennesker med demens.

Bag engagementet ligger også personlige oplevelser, fra familien og venner - demens er også de pårørendes sygdom!

Tværfagligheden omfatter klinisk indsigt i typiske demensdiagnoser, enkeltcases, plejekulturen samt i arkitektur, rum, lys, materialer, og ikke mindst i proces, forandring og samarbejde.

Vi har udfordret hinanden og lært meget!  Vi har rejst i Danmark og i udlandet og fået en bred forståelse og indsigt i det kliniske, det praktiske, i det politiske og i hvordan kommuner, organisationer, ildsjæle og enkeltpersoner arbejder med at skabe bedre rammer for ældre og demente borgere.

Vi har set meget der er lykkedes - og meget der ikke er lykkedes!

På den baggrund har vi formuleret en række bærende værdier og strategiske temaer - og igangsat pilotprojektet demensX, hvor vi gennem 3D simulering kan visualisere idéer og løsninger, og dermed skabe et helt nyt grundlag for dialog om fremtidens muligheder.

I denne version 3.0 MERE FÆLLESSKAB, ser vi på hvordan boliger for mennesker med demens kan integreres i lokalsamfundet, i flere etager og i samspil med andre velfærdsfunktioner, frivillige organisationer, foreningsliv - og pårørende.

Lokale og integrerede velfærdscentre, som rammer for en ny og bedre velfærdskultur, på tværs af forvaltninger og med bedre muligheder for at samarbejde, inddrage og engagere.

Målet er større bæredygtighed - socialt, men i høj grad også teknisk og miljørelateret, bla. gennem fælles brug af bygninger, udearealer og nye mere dynamiske driftsmodeller.

Læs mere om demensX

Karlsson arkitekter aps
Wilders Plads 8E
1403 København K
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK33362277

Kontaktperson

CK
Christian Karlsson
mail@karlssonark.dk

Send til en kollega

0.047