23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Combitherm underskriver aftale om vedvarende energi fra ny solcellepark

Hos Combitherm har vi glædet os til at annoncere vores indkøbsaftale om at købe strøm fra en ny solcellepark i Mesballe på Djursland. Det er en aftale, der afspejler vores engagement i at skabe en mere bæredygtig fremtid, fordi aftalen er med til at sikre opførelsen af en ny solcellepark, der bidrager direkte til mere vedvarende energi på det danske elnet.

En rekordstor sammenslutning af Combitherm og 24 andre danske virksomheder underskriver en fælles 5-årig aftale om køb af strøm fra ny solcellepark i Mesballe på Djursland og sikrer dermed at parken bliver opført. Aftalen markerer en historisk milepæl i virksomheders adgang til vedvarende energi og deltagelse i den grønne omstilling.

"Som svar på det stigende globale fokus på bæredygtighed og klimabevidsthed anerkender Combitherm behovet for at tage et større miljøansvar. Som del af vores bæredygtighedsstrategi er indgåelse af en Power Purchase Agreement (PPA) for at hente elektricitet fra et solcelleanlæg derfor også helt i tråd med vores forpligtelse til øget bæredygtighed og sikring af stabilitet i virksomhedens energiomkostninger,” udtaler CEO Torben Hallstrup fra Combitherm.

Det er en lang række danske virksomheder, der er gået sammen i aftalen – og for mange af dem er denne aftale første gang, de har fået mulighed for at købe vedvarende energi direkte fra producenten. Aftalen kaldes en Power Purchase Agreement (PPA) og er indgået med elleverandøren Reel og udvikleren Energicenter Nord.

 

Om solcelleparken

Den nye solcellepark i Mesballe forventes at være i drift fra slutningen af året og vil producere 14.000.000 kWh årligt – svarende til elforbruget i mere end 3.100 danske husstande.

40.000 kvadratmeter af parken friholdes for solceller for at fremme blomstring af lokale og vilde arter, og har særligt fokus på at bevare og beskytte levesteder for flagermus. Der plantes frugttræer i området under transformatorledningerne, og der bliver sået vilde blomster under og omkring solcellepanelerne. Hegnet omkring solcelleparken hæves 20 cm over jorden, så lokalt dyreliv fortsat har adgang til deres vante levesteder. Mange af initiativerne er udviklet sammen med lokalbefolkningen for at skabe en solcellepark, der kombinerer klima- og naturhensyn.

 

Flere virksomheder får adgang til vedvarende energi

Det er en unik kombination af store, mellemstore og mindre virksomheder, der er gået sammen i aftalen. Anders Engtoft Meldgaard, kommerciel direktør og medstifter af Reel, glædes over den milepæl, som aftalen repræsenterer:

"Vi er stolte over at kunne annoncere denne PPA sammen med Energicenter Nord og er glade for, at vi har hjulpet en imponerende gruppe af internationale og danske virksomheder inklusiv Combitherm med at tilføre mere vedvarende energi til det danske elnet. PPA’en markerer en væsentlig milepæl i vores rejse for at gøre vedvarende energi tilgængeligt – og attraktivt – for alle virksomheder, uanset størrelse. Vi er særligt glade for, at strømmen fra solcelleparken kommer så mange lokale virksomheder til gavn og dermed sikrer endnu større lokal værdiskabelse.”

 

Om Reel

Reel er en elleverandør, grundlagt i klimavidenskaben. Reel er specialiseret i at sikre at virksomheders elindkøb fører til reelle CO2-reduktioner.

Reel hjælper alle virksomheder med at få adgang til at købe strøm til en attraktiv, fast elpris, der samtidighed er med til at sikre opførelsen af nye vedvarende energiprojekter, og reducere deres CO2-udledninger fra elforbruget.

 

Om Energicenter Nord

Energicenter Nord er en dansk familieejet projektudvikler indenfor vedvarende energi. De har installeret over 180 MW energi siden 1987. Deres ekspertise ligger i at udvikle lokalt forankrede sol- og vindmølleprojekter, energilagring, grønne brændsler og hybridanlæg.

 

Combitherm A/S
Industrivej 6
8653 Them
Silkeborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK87130428

Kontaktperson

TH

Send til en kollega

0.047