23948sdkhjf

Analoge ældre tvangsdigitaliseres

Fire ud af ti ældre borgere føler sig tvunget til at være digitale, når de egentlig helst vil have papir og menneskelig kontakt

Ældresagen har sammen med Epinion undersøgt, hvordan de ældre har det med at leve i en digital verden. Og de fleste har det okay med en iPad, men der er også et stort mindretal, hvor et liv i en digital verden er et problem.

Fire ud af ti over 75 år føler, at de er nødt til at anvende digitale løsninger, selvom de ikke har lyst. Det skriver TV2.

Morten Hjelholt er lektor på IT-Universitetet i København, og han fortæller, at digitaliseringen også medfører et lighedsproblem.

- Når de ældre føler sig sat ud på et sidespor i forhold til den digitale udvikling, så forsvinder der en form for lighedsfølelse. Når så mange ting er blevet digitaliseret, så kan de hurtigt få en fornemmelse af ikke at kunne følge med og ryge over i en langsommere kø, siger Morten Hjelholt.

Danmark verdens bedste IT-land

Danmark er ellers verdens bedste IT-land, og det er ikke noget, Danmark selv mener, men derimod FN. Med mellemrum udgiver FN en meget grundig rapport om, hvordan det går med digitaliseringen i verden.

Sidste gang, FN udgav en digitaliseringsrangliste, var i 2020, og her lå Danmark på en førsteplads placeret lige foran Sydkorea, Samsung-telefonens hjemland. I Danmark er vi så gode til digitalisering, at Tyskland kigger mod Danmark for inspiration.

Marie Bjerre er danmarkshistoriens første digitaliseringsminister. Bjerre er også ligestillingsminister, og ved overdragelsesforretningen i ministeriet påpegede hun netop vigtigheden af, at få de ældre inddraget i en digital verden.

- Vi skal sikre, at digitale tilbud er nemme at bruge for alle uanset alder, og hvor dygtig man er til at bruge skærme. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi prioriterer det område endnu højere, sagde Marie Bjerre, da hun fik overdraget sit nye ministerium.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078