23948sdkhjf

Takken for akut hjemmepleje: P-bøder

Hjemmeplejen kæmper med at finde parkeringspladser i byerne, og i akutte situationer er der ikke tid. Konsekvensen er p-bøder, som plejepersonalet selv skal betale

Om natten er boligområdernes parkeringspladser i de større byer fyldt op, og det har store konsekvenser for hjemmeplejen. Tiden til borgernær pleje bliver ædt op af jagten på parkeringspladser.

Og når ældre borgere er faldet eller på anden måde kommet akut til skade, og plejepersonalet ikke har tid til at finde en parkeringsplads, er resultatet en parkeringsbøde, og den skal betales af personen, som har brudt reglerne, og det vil sige plejepersonalet selv. Det skriver Randers Amtsavis.

- Vi får at vide, at parkering er vores eget problem. Men hvor skal jeg skaffe en p-tilladelse klokken to om natten? Så tænker du måske, at vi kan holde på den anden side af vejen, men der kontrollerer vagter fra et andet p-selskab, og længere henne er det et tredje. De private p-selskaber er blevet sindssygt aggressive, siger Karen-Marie Henze, som arbejder i hjemmeplejen i Aarhus.

Christian Budde (V) er rådmand i Aarhus Kommune, og han har sendt et brev til transportminister Thomas Danielsen (V). I brevet beder Budde om, at parkeringspladser kan reserveres til hjemmeplejen. Transportministeren har ikke svaret endnu, så om der overhovedet er lovgivningsmæssig mulighed for parkeringspladsreservering til hjemmeplejen, vides ikke.

I landets største kommune, København, undersøgte man spørgsmålet om parkeringspladser til hjemmeplejen tilbage 2020. Københavns Kommune har 420 parkeringspladser, som er reserveret til gulpladebiler. Den gang vurderede Københavns Kommunes forvaltning, at det var lovligt, hvis hjemmeplejen anvendte godt halvdelen af disse pladser om natten.

Københavnerne ejer til sammen 138.000 biler, og de reserverede gulpladeparkeringspladser udgør således 0,15 procent af den parkerede bilpark i København. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079