23948sdkhjf

Indkøb til ældre: Civilsamfund taber til internetgigant

I Horsens Kommune har en lokal købmand tabt kampen om levering af varer til de ældre. Et stort internetbaseret supermarked skal i fremtiden levere varer til lokale på Horsens-egnen

”Regeringen vil åbne brugerbestyrelser og lignende således, at f.eks. lokale virksomheder, aktører fra civilsamfundet og andre med tætte relationer (…) får nye muligheder for at deltage og bidrage,” står der i regeringsgrundlaget om fremtidens ældrepleje.

I Klovborg har de opfyldt den målsætning. Klovborg er en lille by på 527 indbyggere, som ligger mellem Brande og Horsens, og byens købmandsbutik har i otte år bragt varer ud til lokalområdets ældre.

Købmandsbutikken er et lille aktieselskab med begrænset ansvar og en femmandsbestyrelse sammensat af lokale borgere. Jesper Knudsen er et af bestyrelsesmedlemmerne, og han fortæller til Horsens Folkeblad, at fra september er det slut med at levere købmandsvarer til de lokale ældre.

- Jeg tvivler på, at det nye varefirma kan levere helt samme service som os. Hos os har vi erfarne frivillige lokale folk, der kører vareturene, og de giver sig tid til en snak med kunderne og hjælper til for eksempel ved at stille varer på plads i køleskabet. Og jeg ved, at mange af lederne og medarbejderne i hjemmeplejen ikke er glade for kommunens beslutning, siger Jesper Knudsen til Horsens Folkeblad.

Det er nemlig.com, der skal stå for vareudbringningen i Horsens Kommune. Firmaet havde tidligere en tilsvarende aftale med Københavns Kommune, men aftalen blev opsagt af kommunen, fordi chaufførerne ikke havde overenskomst, men det har de siden fået.

En af årsagerne til, at nemlig.com har vundet udbuddet med at bringe varer ud til ældre i Horsens Kommune, er, at nemlig.com er store nok til at betjene alle kommunens borgere, og det er den lokale købmand i Klovborg ikke.

Jes Svenninggaard er direktør for velfærdsområdet i Horsens Kommune, og han fremhæver desuden, at ordningen med nemlig.com betyder, at borgerne ikke skal overdrage kontanter til plejepersonalet.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093