23948sdkhjf

Dansk Industri bag nyt netværk for life science-virksomheder

Et nyt netværk for repræsentanter fra danske life science-virksomheder skal styrke samarbejdet med det offentlige

Udfordringerne i sundhedsvæsnet står danske life science-virksomheder klar til at hjælpe med at finde løsninger på. Og det skal et nyt netværk nu sætte skub på.

Det skriver Dansk Industri i en pressemeddelelse.

DI Life Science sætter med netværket fokus på at komme med de bedste løsninger på tværs af branchen, som både dækker over virksomheder, der arbejder med biotek, lægemidler og medicinsk udstyr.

- Det danske sundhedsvæsen skal omstilles og i højere grad tage teknologiske og digitale løsninger i brug. Den opgave kan sundhedsvæsenet ikke løse alene. Etableringen af vores nye netværk er et meget klart udtryk for, at vi i DI Life Science ønsker at bidrage aktivt til at få løst sundhedsvæsenets udfordringer, siger underdirektør i DI, Peder Søgaard-Pedersen i pressemeddelelsen.

Danmarks life science-eksport nåede nye højder i 2022 med 175 mia. kr., viser de seneste tal fra Dansk Erhverv. Life science-eksporten udgør nu 19 procent af den samlede danske vareeksport, ifølge tallene.

Det er den stærke life science-industri, som DI Life Science med netværket ønsker at give bedre muligheder for at løse sundhedsvæsnets udfordringer.

I netværket sidder repræsentanter fra store, danske virksomheder i industrien, blandt andre: Systematic, Coloplast, Enversion, O2matic, Roche og Ward 24/7.

Styrker samspillet med det offentlige

Udover netværket har DI sammen med Danske Regioner foreslået, at der etableres en offentlig-privat teknologifond, der skal bidrage til omstillingen og transformationen af det danske sundhedsvæsen og reducere arbejdskraftsudfordringen.

Chefkonsulent Lars Bech-Jørgensen står i spidsen for indsatsen og det nye netværk, og han er ikke i tvivl om, at virksomhederne er en central del af løsningen på sundhedsvæsenets udfordringer. 

- Der er så mange muligheder og potentialer med nye digitale og teknologiske løsninger i sundhedsvæsenet, og vi får brug for dem i fremtidens sundhedsvæsen. Med netværket vil vi bidrage til at styrke og udvikle det offentlig-private samspil om udviklingen af fremtidens sundhedsvæsen, herunder bl.a. fremme udfordringsbaserede udbud og mere innovative indkøb i sundhedsvæsenet, fortæller Lars Bech-Jørgensen til MedTechNews.

Virksomhederne, der er repræsenteret i netværket, spænder over vidt forskellige repræsentanter fra industrien, som leverer alt fra it-infrastruktur til AI (kunstig intelligens) og machinelearning som kan frigøre arbejdstid på hospitalerne, samt telemedicinske løsninger til behandling af patienter i eget hjem.

- Der er behov for, at vi løbende tænker nyt, hvis vi i fremtiden skal lykkes med at få et sundhedsvæsen, der kan levere sundhed till flere med færre medarbejdere. Som et godt eksempel på det, ser vi i stigende grad samarbejder mellem lægemiddelvirksomheder og digitale virksomheder, der bl.a. skal understøtte mere selvhjulpne patienter. Det skal vi have meget mere af, lyder det fra Lars Bech-Jørgensen.

Netværkets første møde bliver i september.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094