Uddannelse får saltvandsindsprøjtning efter stor medico-efterspørgsel
Donationen på 7,9 mio. kr. er en tiltrængt saltvandsindsprøjtning. Flere unge har nemlig søgt om optagelse på procesoperatøruddannelsen de senere år. På Next har man set en stigning på cirka 40 procent flere elever sammenlignet med året før.
Tendensen gør sig også gældende på de øvrige processkoler rundt om i landet. Fremgangen skyldes især den store vækst i medicobranchen og hos flere store danske pharmavirksomheder, mener uddannelsesdirektør på Next, Martin Samsing.
- Der er utroligt lav dimittendledighed på procesoperatøruddannelsen. Samtidig oplever vi en stor tilgang af elever, så uddannelsen vokser hurtigt, og vi mangler både plads og udstyr til uddannelsen. Denne bevilling hjælper os og andre erhvervsskoler op i et højere gear, så vi kan imødekomme branchens efterspørgsel på arbejdskraft og kompetencer, siger Martin Samsing i en pressemeddelelse.
Den nye produktionshal skal sendes i udbud i løbet af foråret 2024.
Et bedre læringsmiljø
Den nye produktionshal skal samle alle uddannelsens produktionsfaciliteter under ét tag i moderne rammer og med nyt udstyr. Eleverne vil fremover kunne følge en produktion fra a til z, hvilket skaber mere sammenhæng i en produktionslinje – og i deres undervisning.
- Med den nye produktionshal kommer vi til at kunne skabe et læringsmiljø, der er tættere på virkelighedens produktioner. Procesoperatøruddannelsen handler om at kunne samarbejde med hinanden og at få et procesoverblik. Med bevillingen fra Nordea-fonden kan vi skabe et bedre læringsmiljø, få mere kvalitet i undervisningen og ikke mindst uddanne dygtigere faglærte til industrien, siger Martin Samsing.
100 millioner til fremtidens faglærte
Nordea-fondens Værkstedspulje er uddelt til 20 erhvervsskoler og 10 FGU-skoler fordelt på i alt 57 lokationer rundt omkring i landet.
Puljen er etableret for at give skolerne mulighed for at forbedre deres faciliteter og opkvalificere underviserne og dermed gøre det mere attraktivt for unge at tage en erhvervsuddannelse. Nordea-fondens støtte går blandt andet til, at uddannelsesinstitutionerne kan investere i mere moderne værktøj, nye teknologier og grøn omstilling.
- Vi har brug for nye generationer af dygtige faglærte og håber, at Værkstedspuljen bidrager til, at flere unge får lyst til at blive håndværkere – uanset om det er smed, kok, landmand eller andre fag. Det har været fantastisk at få et væld af ansøgninger fra ambitiøse FGU- og erhvervsskoler, der gerne vil tilbyde deres elever de bedst mulige rammer med moderne udstyr og topkvalificerede faglærere, siger Henrik Lehmann Andersen, administrerende direktør i Nordea-fonden.
Byggeriet af den nye produktionshal forventes at gå i gang i andet halvår af 2024 og vil efter planen stå klar i midten af 2025.