23948sdkhjf

Flere hændelser med operationsrobot

To svenske hospitaler har oplevet problemer med brugen af kirurgiske robotter

Sundsvall Hospital og Karolinska Universitetshospitalet har oplevet problemer med en bestemt model af en kirurgisk robot, og i Sundsvall har problemerne ført til en pause i robotkirurgien.

Problemerne vedrører en type kirurgisk robot, som muliggør avanceret kikkertkirurgi. Problemerne har ført til en række hændelser, skriver Läkartidningen.

I Region Västernorrland, på Sundsvall Hospital, slukkede robotten sig selv midt i en operation, og ved en anden lejlighed holdt en knap på en af robottens arme op med at virke. Ved begge lejligheder måtte operationerne med robotten aflyses.

Der har også været hændelser på Karolinska Universitetshospital, men ikke så alvorlige som i Sundsvall, fortæller Markus Aly, overlæge og tilforordnet chef for urologisektionen, til Läkartidningen. Blandt andet har instrumenter låst sig fast, og ved en anden lejlighed har en arm låst sig fast.

- Ved en lejlighed måtte vi genstarte systemet, før vi kunne begynde at operere, hvilket betød, at patienten var bedøvet i længere tid. For patienterne har det betydet, at operationstiden har været lidt længere, men ingen patienter er kommet til skade, siger Markus Aly til avisen.

Ifølge ham har Karolinska en løbende dialog med producenterne, som allerede har gennemført nogle opdateringer, der har ført til forbedringer.

Tidligere i oktober besluttede Region Västernorrland at sætte robotkirurgien på pause, og hospitalet afventer nu en analyse af patientsikkerheden.

Artiklen er oprindeligt bragt i MedTechNews' svenske søstermedie, Medtechmagazine.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078