23948sdkhjf

Dansk startup rejser millioninvestering til revolutionerende mikroskop

Clair Scientific sikrer sig 12 millioner kroner fra EIFO og finske Innovestor

Det danske selskab Clair Scientific har rejst en investering på 12 millioner kroner fra Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO) og den finske investor Innovestor.

Clair Scientific har udviklet en banebrydende ny type mikroskop baseret på avanceret billedteknologi og cloudcomputing, og med investeringen skal kommercialiseringen af produktet styrkes.

Det oplyser EIFO i en pressemeddelelse.

- Vi investerer strategisk for at understøtte kommercialisering af forskning og i selskaber, der øger adgang til data i life science-sektoren. Derfor ser vi et stort potentiale i Clair Scientifics innovative produkt og stærke forretningsmodel, der bygger på avanceret software, som kan digitalisere data gennem et nyt mikroskopdesign, hvor software og hardware smelter sammen. Med investeringen kan selskabet nu sætte fart på kommercialiseringen, og vi ser frem til at følge deres vækstrejse, udtaler Christian Anker Ladefoged, senior investment associate i EIFO.

Clair Scientifics produkt, kaldet Z1, er både halvt så stort som konventionelle mikroskoper og betydeligt mere økonomisk overkommeligt. Mikroskopet kan levere digitale billeder i høj kvalitet og sælges til et lavere prispunkt end andre mikroskoper på markedet, hvilket giver et stort forretningsmæssigt potentiale, lyder det i meddelelsen.

- For os betyder investeringen, at vi kan placere os i en unik position på markedet. Vi kan udvide vores tekniske og kommercielle teams betydeligt, og vi kan gøre vores produkt endnu mere tilgængeligt til forskning inden for life science. Og så giver det os naturligvis også mulighed for at fortsætte med at udvikle nye, innovative teknologier og produkter, der kan være så tilgængelige som muligt, siger Hugh Simons, medstifter og CEO i Clair Scientific.

Investeringen kommer på et tidspunkt, hvor høje udgifter til avanceret laboratorieudstyr ofte udgør en innovationsbarriere for både forskere hos store virksomheder og startups inden for biotech, medicinalindustrien og life science generelt.

Virksomheden fokuserer i første omgang på Danmark og Øresundsregionen, men planlægger snart at udvide til Europa og USA. Målgruppen er primært forskningsgrupper og mindre life science-virksomheder, der vil have størst fordel af adgang til automatisering og ny teknologi.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063