23948sdkhjf

Aftale om ny life science-strategi på plads

Regeringen og en række partier har præsenteret en ny strategi for dansk life science

Regeringen er sammen med SF, Danmarksdemokraterne, Konservative, DF og Radikale Venstre blevet enige om en ny life science-strategi.

Aftalen kommer i forlængelse af det udspil, som regeringen selv kom med for knap tre uger siden.

Aftalen har en samlet økonomisk ramme på 400 millioner kroner frem mod 2027 og skal blandt andet styrke den danske life science-produktion understøtte danske virksomheders eksport på området.

Hos Medicoindustrien hæfter direktør Mads Koch Hansen sig blandt andet ved, at det bliver billigere at foretage kliniske afprøvninger med medicinsk udstyr. Konkret nedsættes gebyrbetalingen til Lægemiddelstyrelsen og de Videnskabsetiske Medicinske Komitéer for at foretage kliniske afprøvninger med medicinsk udstyr med 20 pct. for perioden 2025 til 2027.

- Det er et fantastisk resultat, som kommer både klinikere og de små- og mellemstore medicovirksomheder til gode. Antallet af kliniske afprøvninger med medicinsk udstyr i Danmark har været nedadgående de seneste år, samtidig med at gebyrerne er blevet sat op. Derfor er gebyrnedsættelsen et tiltrængt initiativ, vi har kæmpet hårdt for at få på dagsordenen. Tidlige test og kliniske afprøvninger af medicinsk udstyr er en del af den kliniske hverdag. Det kommer patienter i det danske sundhedsvæsen til gavn, når tidlige test og afprøvninger med medicinsk udstyr foretages i Danmark, da danske patienter herigennem får hurtigere adgang til innovativt medicinsk udstyr. Derfor har det været vigtigt for os at sikre incitamenter til, at tidlige test og kliniske afprøvninger finder sted i det danske sundhedsvæsen. Det gør man noget ved nu, lyder det fra Mads Koch Hansen.

EU-formandskab skal udnyttes

Hos Dansk Industri hæfter underdirektør og chef for DI Life Science, Peder Søgaard-Pedersen, sig ved aftalens EU-rettede fokus i lyset af det kommende danske EU-formandskab.

- Det er helt rigtig set, at det danske EU-formandskab skal have fokus på life science-industrien, og hvad den har betydet for Danmark. Forhåbentligt kan vi inspirere vores europæiske kolleger, når de er i København til næste efterår. Vi har brug for deres støtte, når der skal laves en europæisk life science-strategi. Her er Danmark foregangsland, og det skal vi bestemt ikke putte med, siger underdirektøren.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095