23948sdkhjf

Markant fald i antallet af udbudsklager

Godt, hvis det skyldes færre udbudsfejl. Skidt, hvis det skyldes, at det er blevet for dyrt at klage, lyder det fra Dansk Erhverv.
107 gange klagede danske virksomheder til Klagenævnet for udbud i 2013, viser en ny opgørelse fra nævnets årsstatistik. Samtidige var 2013 året, hvor volumen af konkurrenceudsatte opgaver steg med 1,9 mia. kroner.

Ifølge Dansk Erhverv skyldes faldet formentlig den ændring af klagesystemet, som trådte i kraft sidste år.

"Det er selvfølgelig rigtig glædeligt, hvis faldet i antallet af klager er udtryk for, at det offentlige laver færre fejl og bedre udbudsmateriale. Men et fald på en tredjedel i forhold til året før er ret markant, og det hænger højst sandsynligt sammen revisionen af klagesystemet. Klagegebyrerne blev sidste år fordoblet og risikoen for at betale sagsomkostninger steg samtidig, hvilket kan have fået mange små og mellemstore virksomheder til at synes, at det er for dyrt at klage. Jeg frygter desværre, at dette er tilfældet, og det er beklageligt, for så er ændringen af klagereglerne gået ud over virksomhedernes retssikkerhed," siger advokat i Dansk Erhverv Louise Høgh.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063