23948sdkhjf

Overforbrug af alkohol koster samfundet 13 milliarder årligt

Ny analyse fra TrygFonden og KORA.
Det er især mindre lønindkomst, øgede sociale udgifter og et stort pres på sundhedssystemet, som fører til milliardtabet for samfundet. KORAs og TrygFondens analyse viser, at en borger med et overforbrug af alkohol i gennemsnit har 100.000 kr. mindre i lønindkomst, og dermed også mindre skattebetaling.

Dertil kommer at udgifterne til sundhedsydelser er to til fire gange højere for borgere med et alkoholoverforbrug. Og udgifterne til anbringelser af børn uden for hjemmet hele fem gange højere, når forældrene har et overforbrug af alkohol.

"Man skal naturligvis være varsom med beregninger af denne art, for der vil altid være tale om estimater. Men jeg tør godt slå fast, at de 13 milliarder kroner er et meget konservativt skøn. Vores rapport er baseret på godt 50.000 misbrugere af alkohol, som har været i kontakt med sundhedsvæsnet, men undersøgelser tyder på, at det reelle antal danskere med et overforbrug af alkohol kan være op til tre gange så stort", siger Jakob Kjellberg, professor og programleder for sundhed hos KORA.

TrygFonden sætter danskernes overforbrug af alkohol til debat på årets Folkemøde på Bornholm under overskriften "Har politikerne et alkoholproblem?". Det sker fredag 13. juni fra klokken 16 til 17 i MeningsMinisteriet på Allinge Havn.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11