23948sdkhjf

National klinisk retningslinje for rehabilitering af KOL-patienter

Den nationale kliniske retningslinje er faglig rådgivning og retter sig primært til alle sundhedsprofessionelle, der beskæftiger sig med KOL-rehabilitering samt til beslutningstagere og planlæggere i regioner og kommuner.
Retningslinjen stiller bl.a. skarpt på, hvilke patienter der bør tilbydes rehabilitering, på fysisk træning, ernæringsvejledning og patientuddannelse. Derudover ser den på medinddragelsen af de pårørende i rehabiliteringsforløbet samt den optimale længde af rehabiliteringsprogrammer.

Retningslinjen anbefaler bl.a., at patienter med KOL og åndenød i lettere grad (MRC[2) også tilbydes rehabilitering, og at patienter der er indlagt for en KOL-eksacerbation henvises til KOL-rehabilitering der påbegyndes inden for fire uger efter eksacerbationen. Derudover anbefales det, at styrketræning indgår som et ligeværdigt alternativ til udholdenhedstræning, og der gives anbefalinger for ernæringsterapi, gruppebaseret patientuddannelse og for træning af patienter med så svær KOL, at de ikke kan deltage i et vanligt KOL-rehabiliteringsprogram.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063