FAKTA: Her er sagen om Fælledgården
Skjulte optagelser på et plejehjem blev principielle, da de handler om ytringsfrihed kontra privatlivets fred.
Det slår Østre Landsret fast tirsdag, da "de viste optagelser forekommer konstruerede og iscenesat", lyder dommen, der giver de ansatte mellem 20.000 og 10.000 kroner hver.
* En journalistpraktikant fra produktionsselskabet Bastard Film A/S fik et vikarjob som sosuassistent på plejehjemmet Fælledgården og filmede med skjult kamera i december 2005 og januar 2006.
* Optagelserne resulterede i en udsendelse, som blev bragt i DR's Magasinet Søndag 21. maj 2006.
* Praktikanten og hendes redaktør, Miki Mistrati, blev af anklagemyndigheden tiltalt for fotografering med skjult kamera, videregivelse af optagelserne og tilsidesættelse af tavshedspligten.
* Byretten fandt dem i 2009 skyldige i alle tre forhold og idømte dem 20 dages betinget fængsel og til at betale godtgørelse til beboer.
* I 2010 frifandt landsretten dem i de to første forhold på grund af forældelse, men stadfæstede forholdet omhandlende brud på tavshedspligt og nedsatte straffen fra betinget fængsel til 10 dagbøder af 500 kroner.
* I februar 2012 stadfæster Højesteret landsrettens dom med et enigt dommerpanel bestående af ni personer. De filmede beboere fik tilkendt 50.000 kroner i erstatning.
* 10. juni 2014 dømmer Østre Landsret direktør i filmselskabet Søren Steen Jespersen og Miki Mistrati til at betale 65.000 kroner i erstatning til fire ansatte på plejehjemmet.
/ritzau/