23948sdkhjf

Stort projekt om rygsmerter

Forskningsenheden for Almen Praksis i Region Nordjylland har modtaget 1,3 millioner kroner fra TrygFonden til et stort projekt om behandling af rygsmerter.
Forskningsprojektet skal undersøge, hvordan man effektivt kan få indarbejdet retningslinjer for behandling af patienter med rygsmerter hos de alment praktiserende læger.

"Den donation gør det ganske enkelt muligt at gennemføre projektet", siger Martin Bach Jensen.

Han forventer, at projektet på længere sigt vil give patienter med rygsmerter en bedre livskvalitet, når de alment praktiserende læger bliver bedre til at udnytte de behandlingsmuligheder, der findes i primærsektoren med eksempelvis fysioterapi.

"Lægerne skulle gerne få nogle redskaber og hjælp til at behandle patienterne, så behandlingsniveauet hos de praktiserende læger bliver højnet. Det vil forhåbentlig give rygpatienter et bedre funktionsniveau med færre smerter", siger Martin Bach Jensen.

Helt konkret er der tilknyttet 60 lægeklinikker. De 30 får introduceret ny viden og retningslinjer som altid. De 30 andre får ekstra betjening i form af ekspertkonsulenter til at introducere retningslinjerne, kvalitetsrapporter og elektroniske hjælpeværktøjer i journalsystemerne. I det næste års tid bliver ca. 1.200 patienter hos disse klinikker fulgt med henblik på at vurdere forskelle i behandlingskvaliteten.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078