23948sdkhjf

Plejepersonale tester japansk "Support Robot"

Odense indgår unik samarbejdsaftale med japanske Fuji Machine.
Odense Velfærds Konsortium - som består af Odense Kommune, Syddansk Sundhedsinnovation, Udvikling Fyn, Accelerace Management og Illuminaut - og Fuji Machine har indgået en omfattende treårig samarbejdsaftale, der bringer det japanske firma til Odense.

Aftalen omfatter bl.a. et forløb, hvor Odenses sundhedsvæsen danner ramme om en indledende brugertest af "Support Robot". Robotten er et hjælpemiddel til ældre og handicappede, der har brug for støtte til at rejse sig og stå og gå. Robotten skal sikre brugeren større mobilitet, og samtidig reducerer den fysisk belastning hos plejepersonalet.

"Odense er det helt rigtige sted at teste vores "Support Robot". Vi har selvfølgelig undersøgt testmiljøet i Odense, og vi er overbeviste om, at det lever op til alle vores behov. Her er der høj ekspertise inden for robot- og velfærdsteknologi, og vi ser frem til samarbejdet og til den faglige sparring omkring den videre udvikling af robotten", siger Hr. Nobuyuki Soga, administrerende direktør i Fuji Machine.

Testen af "Support Robot" finder sted i disse dage på OUH og Kragsbjergløkke Plejehjem i Odense, og patienter og plejepersonale giver direkte feedback til Fuji Machine om robottens brugervenlighed.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062