23948sdkhjf

Brugen af bælter skal halveres

Sammen med Danske Regioner har sundhedsministeren netop præsenteret den partnerskabsaftale, som skal være med til at realisere regeringens mål om at halvere brugen af bæltefikseringer frem mod 2020.
"For mig er et af de vigtigste skridt, vi kan tage for at sikre ligeværd i psykiatrien, at vi får nedbragt brugen af bælter til folk med psykisk sygdom. Selvom der længe har været et politisk ønske om mindre tvang, er der ikke sket nok. Det er det, vi får gjort noget ved nu," siger sundhedsminister Nick Hækkerup.

I finanslovsaftalen for 2014 blev der afsat 50 mio. kr. årligt i permanente midler til partnerskaber med regionerne og 100 mio. kr. i 2014 til fysiske forbedringer på lukkede afdelinger.

"Psykiatrien har gennem mange år haltet bagefter, og derfor har vi i regeringen lavet en handlingsplan for psykiatrien. Og så har vi givet psykiatrien en økonomisk saltvandsindsprøjtning. Alt sammen gør vi med ønsket om en mere moderne psykiatri, der møder patienterne med ligeværd og respekt. Og i den sammenhæng er det helt centralt, at vi får skruet ned for brugen af bælter, remme og anden tvang.", lyder det fra sundhedsministeren.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095