23948sdkhjf

Grænseoverskridende beredskab

Det er nødvendigt, at myndighederne kan arbejde sammen på tværs af landegrænser, når der opstår en sundhedstruende epidemi eller sker en voldsom ulykke, lyder det fra begge sider af den dansk-tyske grænse.
I det nationale risikobillede, som Beredskabsstyrelsen har lavet, peges der på en række trusler, som i sagens natur er grænseoverskridende. Det er f.eks. vejrmæssige hændelser som stormflod og orkan, men også masseskader, pandemisk influenza og husdyrsygdomme.

Partnerne i INTERREG-projektet Beredskab uden grænser samler på torsdag alle relevante myndigheder til konference om det grænseoverskridende beredskab. Der er allerede tilmeldt mere end 60 deltagere fra væsentlige beredskabsmyndigheder nord og syd for grænsen.

På konferencen skal det eksisterende samarbejde i den dansk-tyske grænseregion belyses, og behovet for at udvikle samarbejdet sættes til debat.

"Her i vores grænseområde er der allerede i dag et godt og velfungerende samarbejde om f.eks. brandslukning. Vi hjælper hinanden, når der er behov for det, og det øver vi sammen. Men er vi også gearet til at håndtere de rigtig store og alvorlige katastrofesituationer, der vil involvere mange forskellige parter fra begge sider af grænsen? Det vil vi sætte fokus på, når vi mødes i Padborg den 19. juni", siger beredskabschef Jacob Christensen fra Tønder Brandvæsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095