23948sdkhjf

Regionerne lever med en stram budgetaftale

Aftalen med regeringen om næste års økonomi er stram, men til at leve med, siger regionernes formand.
Akutmodtagelser, udredningsret og byggeri af nye sygehuse er nogle af de store dagsordener, som tirsdagens økonomiaftale mellem regeringen og regionerne fokuserer på.

Aftalen er imidlertid stram, men formanden for Danske Regioner, Bent Hansen, er tilfreds.

- I forhold til den finanspolitik regeringen lægger op, har vi fået en rimelig realistisk aftale. Jeg går ikke rundt og jubler. Men jeg er rimelig tilfreds. Det er stramt, men det er til at leve med, siger Bent Hansen til Ritzau.

Han siger, at aftalen er stort set uændret i forhold til den forrige aftale, som var på samme stramme niveau, og nedskæringer bliver svært at undgå.

- Jeg tror ikke, at man undgår, at der er nogen, steder, hvor man er nødt til at skære ned, for så lukrativ er aftalen ikke, siger formanden.

Sophie Hæstorp Andersen (S), der er regionsformand i Region Hovedstaden, er lettet over den nye aftale. Selvom aftalen er stram, behøver Region Hovedstaden nemlig ikke spare så meget, som den først havde frygtet.

- Jeg er først og fremmest lettet over, at regeringen og regionerne har landet den her aftale, der betyder, at vi får et lidt større råderum end først forventet, siger Sophie Hæstorp Andersen til Ritzau.

- Det er stadig en stram aftale, der indebærer, at der skal spares cirka 300 millioner kroner i vores region. Og det vil for eksempel kunne mærkes på vores hospitaler, siger hun og understreger, at besparelserne skal ske på en måde, så de så vidt muligt undgår at ramme patienten.

I budgetaftalen er der blandt andet blevet afsat syv milliarder kroner til anlæg af de planlagte, moderne sygehuse.

Derudover er der prioriteret omkring en milliard kroner til at håndtere stigende udgifter til sygehusmedicin, nye behandlingsformer og en udvikling med flere ældre og kroniske patienter.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.049