Ældre Sagen: Statsministeren har lyttet
Statsministerens fokus på de ældre i sin nytårstale glæder Ældre Sagen, som håber, at der følges op på ordene.
- Det var meget positivt at høre, hvordan ældrepolitikken nu er blevet helt central hos statsministeren.
- Det er godt at høre en statsminister som forklarer, hvorfor vi har et folkepensionssystem, hvorfor det er nødvendigt at arbejdsmarkedet tager nogle andre briller på i forhold til den erfarne del af arbejdsstyrken, og hvorfor det er rigtig nødvendigt, at der er den rigtige pleje og omsorg, for dem der har behov for det, siger underdirektør i Ældre Sagen, Michael Teit Nielsen.
Han hæfter sig ved, at statsministeren omtalte den milliard, som ældreområdet har fået på finansloven. Han håber, at ordene vil bidrage til, at pengene også bliver brugt på de ældre ude i kommunerne.
- De ældre bliver nu opmærksomme på, at statsministeren i hvert fald i ord kan se, at de ældre også tæller med i vores velfærdssystem, og at de også har en masse at bidrage med, siger han.
Forventningerne til at kommunerne og regeringen følger op og lader milliarden virke ude i kommunerne, bliver ifølge Teit Nielsen så meget desto større, fordi Helle Thorning-Schmidt satte spotlys på milliarden.
Michael Teit Nielsen mener desuden, at det var godt at høre statsministeren sige til de danske arbejdsgivere, at man skal give de ældre og erfarne medarbejdere en fair chance.
- Vi ved nemlig fra vores undersøgelser, at ældre jobsøgende har utrolig svært ved at komme til jobsamtale. Så jeg håber virkelig, at de offentlige og private arbejdsgivere har lyttet til talen, siger han.
På det punkt gjorde statsministeren, hvad hun kunne, mener han.
- Hun kan nok ikke gøre meget mere, end i en nytårstale at bruge noget af den dyrebare tid hun har til at sige til arbejdsgiverne: Hør her, vågn op, der er nogle rigtig gode ressourcer og kompetencer hos de erfarne medarbejdere, siger han.
/ritzau/