23948sdkhjf

KOL-patienter og sygeplejersker mødes på nettet

I Faaborg-Midtfyn Kommune har et nyt projekt omlagt store dele af patienternes kontakt med sygeplejerskerne til online dialog i stedet for at mødes fysisk.
En gruppe på 15 KOL-ramte borgere skal til og med august bruge værktøjet KMD Viva i deres dialog med kommunens sygepleje. Gruppen består af patienter, der i dag modtager besøg fra sygeplejen samt borgere, som ikke modtager besøg. I den førstnævnte gruppe er en del af de normale besøg blevet omlagt til online besøg.

"Invester før det sker. Det er et af de centrale omdrejningspunkter for vores projekt, hvor vi blandt andet har valgt at inddrage KOL ramte borgere, som normalt ikke er en del af vores behandling. Vi kan se, at der er meget at hente, hvis vi bliver bedre til at fange tingene tidligere og dermed kan være med til at forhindre indlæggelser til gavn for både livskvalitet og kommunens økonomi", fortæller Michael Bech Petersen, der er udviklingskonsulent i Pleje og omsorg i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Og det giver rigtig god mening at nå ud til de mindre dårlige KOL-borgere, da de også kan have rigtig god gavn af information om deres sygdom og medicinen, træningsvejledning, ernæringsvejledning osv, mener KOL-sygeplejerske Ruth Low.

"I sidste ende kan en tidlig indsats være med til at give borgeren en større livskvalitet og forhindre unødvendige genindlæggelser", siger hun.

Projektet i Faaborg-Midtfyn Kommune er sat i søen sammen med KMD og det lokale KOL-netværk.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062