23948sdkhjf

Kvalitetstjek på sygehusene

Sygehusene i Holbæk, Nykøbing F., Næstved, Slagelse, Roskilde, Køge og Ringsted får 10. - 20. juni besøg af sundhedsprofessionelle, der skal vurdere, om sygehusene lever op til hundredvis af krav i 2. version af Den Danske Kvalitetsmodel.
Region Sjællands sygehuse skal bl.a. vurderes på medicinering, sikker kirurgi, hurtig reaktion på prøvesvar og hjertestopbehandling.

"I den nye version er kravene til sygehusene ganske naturligt højere end i den første. Vi har arbejdet målrettet med at udvikle kvaliteten på en lang række områder. Med det kvalitetstjek vi står over for, bliver det store arbejde endelig vist frem. Et stykke arbejde, der foregår samtidig med, at vi behandler og plejer patienterne", forklarer Preben Cramon, sundhedsfaglig chef i Region Sjælland.

Hvert sygehus får besøg i fire til fem dage af en håndfuld sundhedsprofessionelle, der følger arbejdet og interviewer medarbejdere fra alle faggrupper. Patienter og pårørende kan også blive interviewet.

"En vigtig del af kvalitetstjekket er de såkaldte tracere. Her bliver udvalgte patienternes vej gennem sundhedsvæsenet fulgt. Det kan for eksempel være en patient, der bliver indlagt akut efter en ulykke. Så kigger man på hele forløbet, der begynder i ambulancen, går videre til akutmodtagelsen, fører til operation og indlæggelse og til sidst genoptræning", forklarer Preben Cramon.

Alle informationer bliver efter besøget holdt op mod kravene i Den Danske Kvalitetsmodel, og det fører til en vurdering af, om sygehusene får et kvalitetsstempel med eller uden bemærkninger, eller om der skal gennemføres endnu et besøg, hvis der er mangler.

"Erfaringerne viser, at så store sygehuse som vores får bemærkninger. Hvis vi ikke får bemærkninger, er overliggeren for Den Danske Kvalitetsmodel sat for lavt", vurderer Preben Cramon.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062