23948sdkhjf

Én patient - én plan

Region Sjælland skal være "danmarksmester i sammenhæng" – både på sundhedsområdet og i arbejdet med at skabe vækst og udvikling i regionen. Det er en af hovedoverskrifterne i budgetaftalen for 2015 i Region Sjælland, som er indgået med bred politisk opbakning i Regionsrådet.
Regionens fokus på sammenhæng skal på sundhedsområdet betyde smidige overgange, når patienterne skifter mellem egen læge, sygehuse, kommune og henover regionsgrænser, forklarer Jens Stenbæk, formand for Regionsrådet.

"Det skal være nemmere at være patient i Region Sjælland. Patienterne skal opleve større sammenhæng i forløbene, og der skal være færre skift, hvor patienter behandles på sygehuse i naboregioner. Derfor glæder jeg mig over en ambitiøs og bred budgetaftale, som betyder, at vi vil arbejde efter princippet "En patient – én plan". Vi er med budgetaftalen også enige om, at der skal være kortere ventetid på undersøgelse og behandling. Mål for udredning er 30 dage, og mål for behandling er 30 dage", siger Jens Stenbæk.

Kan målene ikke overholdes i eget sygehusvæsen eller af samarbejdspartner, tilbydes patienten en viderehenvisning til 3. part.

Sygehusplan som hjørnesten

Sygehusplanen i Region Sjælland er en hjørnesten i at skabe høj kvalitet og patienttilfredshed i et sammenhængende sundhedsvæsen. Økonomiaftalen for 2015 med regeringen muliggør, at realiseringen af Universitetssygehuset i Køge samt sygehusbyggerierne i Slagelse og Nykøbing Falster kan fortsætte som planlagt.

"Regionsrådet kæmpede benhårdt for dette resultat i forhandlingerne med regeringen. Med budgetaftalen har vi også givet hinanden håndslag på, at vi gennemfører sygehusbyggeriet i Slagelse som et Offentlig Privat Partnerskab. Det betyder, at sygehusplanen kan gennemføres inden for den planlagte tidsramme", siger Jens Stenbæk.

Bag budgetaftalen for 2015 står Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre samt Liberal Alliance.

Region Sjælland er den første region, som får budgettet for 2015 på plads.

Budgettet skal nu godkendes af Regionsrådet på næste regionsrådsmøde den 25. sept.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094