23948sdkhjf

Folkesygdomme står for tre fjerdele af danskernes medicinforbrug

Forbruget af medicin til hjerte- og karsygdomme udgør alene 42 procent af danskernes medicinforbrug, viser nye beregninger fra Danmarks Apotekerforening.
Medicin til behandling af de otte mest udbredte folkesygdomme udgør tre fjerdedele af medicinen solgt på apotekerne, men en fjerdedel af de samlede medicinudgifter, viser de nye beregninger.

Det mest solgte lægemiddel i Danmark i 2013 var det kolesterolsænkende simvastatin. Apotekerne udleverede 1,5 millioner pakninger, hvilket svarer til 162 millioner døgndoser. En døgndosis er den af WHO fastsatte standarddosis for en døgnbehandling med et givent lægemiddel.

Nummer to på listen var amlodipin, der er et blodtrykssænkende lægemiddel. Og nummer tre var paracetamol, som blandt andet sælges under navne som Panodil, Pamol og Pinex.

Medicin mod de otte folkesygdomme udgjorde 73 procent af danskernes medicinforbrug, men 27 procent af de samlede medicinudgifter. Det skyldes den benhårde priskonkurrence på patentudløbet medicin og apotekernes uvildige substitution til billigste kopi, lyder det fra Danmarks Apotekerforening. Forbruget af medicin til behandling af folkesygdommene kunne købes cirka syv procent billigere i 2013 sammenlignet med 2012.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11