23948sdkhjf

Over 6000 sensorer holder øje med tryk

På Odense Universitetshospital anvender man intelligente lagner, som afslører, hvis en patient er i risiko for at udvikle tryksår.
Sensorlagnerne bliver især brugt til bevidstløse patienter og patienter med lammelser. På hjerteintensiv afdeling bruger de dem f.eks. til patienter, der er blevet genoplivet efter hjertestop og til patienter, der ligger i respirator eller er bedøvet.

Med sine mere end 6000 mikrosensorer kan det tynde gore-tex lagen meget præcist registrere, hvor den sengeliggende får sit tryk på underlagnet. Sensorerne sender data til en computerskærm, som med farver viser et billede af de steder på kroppen, der er udsat for tryk. Er farven på skærmen blå, er alt OK, skifter den til grøn, gul og orange, skal man holde ekstra øje med patienten, og bliver farven rød, så er trykket så højt, at der er risiko for sår, og det er tid til et stillingsskift. Det kan være, der er en hæl, der skal aflastes, eller måske er det en pude, der skal væk fra ryggen, fortæller projektsygeplejerske på OUH, Åse Fremmelevholm.

Læs hele artiklen i den seneste trykte udgave af NyhedsInformation for Social- og Sundhedssektoren, som bl.a. har tema om teknologi og IT. Er du ikke allerede abonnent, kan du købe et abonnement, ved at klikke her:

http://www.nyhedsinformation.dk/nyhedsbr... - vælg abonnement og udfyld derefter felterne i bunden af siden.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094