23948sdkhjf

Faste læger på plejecentre kan blive udbredt til hele landet

Beboerne får bedre pleje og behandling, og samarbejdet mellem plejepersonale og læger bliver nemmere, når praktiserende læger bliver fast tilknyttet plejecentre, viser SFI´s evaluering af pilotprojekt.
En evaluering af et pilotprojekt, som SFI – Det Nationale Forskningscenter for Velfærd – har udarbejdet, viser, at der er sket et markant fald i antallet af beboere, som indlægges på sygehusene, og at kommunikationen mellem læger og plejepersonale er styrket, efter plejecentrene har fået tilknyttet faste læger.

"De ældre, der bor på plejehjem, er nogle af vores allersvageste borgere, og jeg mener, vi har en forpligtelse til at gøre mere for dem. De er dybt afhængige af den hjælp, de får af sundhedspersonalet, og har ofte flere sygdomme, som de dagligt behandles for. Derfor er det også vigtigt, at der er et godt samarbejde mellem for eksempel de sygeplejersker, der giver beboerne medicin, og de praktiserende læger, der udskriver den. Og det samarbejde kan blive nemmere og bedre, hvis plejehjemmene får tilknyttet faste læger, og det vil i sidste ende gavne beboerne", siger sundhedsminister Nick Hækkerup, der er parat til at udbrede ordningen med faste læger til alle plejehjem i Danmark.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062