23948sdkhjf

R: Ansvarlig økonomi skaber rum til velfærd

Indlæg af Camilla Hersom, Radikale Venstres gruppeformand og formand for finansudvalget.
Regeringen har tirsdag fremsat sit forslag til den kommende finanslov for 2015. Den tager afsæt i en ansvarlig økonomisk linje, hvor der er blevet plads til velfærdsforbedringer.

Vi ønsker at investere i velfærden, når økonomien tillader det. Det er blandt andet derfor at vi har sat penge af til en ambitiøs sundhedsstrategi.

Regeringen vil investere 5 mia. kr. i Danmarks sundhedsvæsen over de næste fire år. Det skal sætte mennesket i centrum og give lige muligheder for alle danskere. Regeringen vil løfte kræftområdet, prioritere de kroniske syge højere og inddrage borgerne bedre i deres egen behandling. Desuden igangsættes en række initiativer målrettet de svageste grupper.

For Radikale Venstre er sundhed et kernevelfærdsområde. Finanslovsforslaget viser med al tydelighed, at en ansvarlig økonomisk politik skaber rum for en moderat offentlig vækst.

Endvidere prioriter regeringen 1,5 mia. kr. til anden velfærd.

Vi samarbejder med dem, der vil. Det betyder også, at vores samarbejdspartnere får stor indflydelse på, hvor hvad råderummet bliver brugt til.

Jeg er yderst tilfreds med, at Danmarks økonomi ikke længere er i EU’s søgelys. På grund af regeringens ansvarlige økonomiske linje opfylder Danmark nu EU-henstillingen. Vores reformpolitik har båret frugt.

Vi ser frem til og håber på en bred finanslovsaftale. På den måde kan vi komme videre i kampen for flere arbejdspladser og bedre velfærd.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063