23948sdkhjf

Film om amning skal hjælpe nybagte forældre

Aarhus Kommune har i samarbejde med de øvrige 18 kommuner i Region Midtjylland lanceret en film og en app, der skal hjælpe nybagte mødre godt i gang med at amme.
Socialdemokraterne i Aarhus bakker op om det nye tiltag. Det er vigtigt at sikre hjælp til amning, for at børn af socialt udsatte ikke får en skæv start på livet, lyder det fra Aage Rais-Nordentoft, byrådsmedlem for Socialdemokraterne og medlem af social- og ligestillingsudvalget.

"Vi ser ofte, at det er børn af socialt udsatte forældre, som får skader, der følger dem hele livet. Jeg er derfor glad for tiltaget, som kan være med til at sikre, at alle børn får lige muligheder fra starten af deres liv," siger Aage Rais-Nordentoft, der hilser det nye tiltag velkommen.

Tiltaget er ikke bare et vigtigt redskab i kampen for lighed i sundhed, men der er også både en menneskelig og en økonomisk gevinst at hente ved at satse på forebyggelse, mener Camilla Fabricius, gruppeformand for den socialdemokratiske byrådsgruppe og medlem af ligestillingsudvalget. Hun glæder sig over, at man med teknologiske hjælpemidler kan forhindre varige men hos nyfødte.

"Vi ser i dag flere børn med en diagnose, som eksempelvis ADHD, end vi har oplevet tidligere. Vores håb er derfor, at tiltaget kan være med til at forbygge skader i forbindelse med undervægt og dehydrering lige efter fødslen. Vi ønsker, at alle aarhusianske børn får en god start på livet," siger Camilla Fabricius.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078