23948sdkhjf

"Holbæk-metoden" virker

Kommunale sundhedsplejersker og kostvejledere har stor succes med at behandle overvægtige børn og unge efter et særligt Holbæk-koncept, lyder det fra Region Sjælland.
Indtil nu er 743 svært overvægtige børn startet i behandling i Vejle, Kolding, Horsens, Kalundborg, Stevns, Slagelse, Hedensted og Holbæk kommuner. De foreløbige resultater viser, at 80 procent af børnene har mindsket deres grad af overvægt under behandlingen.

Præcis, hvor mange kilo børnene har tabt sig tæller vi ikke sammen. Det er ikke relevant, da børn jo samtidig med at de taber sig også skal vokse og have omdannet fedt til muskler. Det er et behandlingsrespons, som aldrig er blevet set tidligere. Det banebrydende samarbejde mellem otte kommuner og Børneafdelingen på Holbæk Sygehus er en meget stor landvinding, hvor det er lykkedes at behandle en meget sammensat gruppe af børn. Og forbedringerne er sket hos alle typer af børn – uanset børnenes alder, deres grad af overvægt eller sociale tilhørsforhold", siger overlæge Jens-Christian Holm.

Personalet i kommunerne er blevet grundigt oplært i metoden af overlæge Jens-Christian Holm og sygeplejerske Rikke Melskens. Og de bliver løbende vejledt af Rikke Melskens fra Holbæk Sygehus.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078