23948sdkhjf

3F regner forkert: Privathospitalers omsætning på forsikringspatienter stiger

Debatindlæg af Brancheforeningen for privathospitaler og klinikker (BPK), formand Bent Wulff Jakobsen.
Fagbladet 3F skrev i går en historie om, at udgifterne til at blive opereret privat falder. I Brancheorganisationen for privathospitaler og klinikker (BPK) kan man ikke genkende tallene.

Det er ganske enkelt forkert, at færre danskere i dag behandles på privathospital via deres sundhedsforsikring end tidligere - faktisk har vores medlemmers omsætning på forsikringsområdet aldrig været større. Den er endda steget klart de senere år.

En medlemsundersøgelse hos BPK's medlemmer foretaget af Dansk Erhverv viser, at privathospitalernes omsætning på forsikringspatienter fra 2010-2013 er steget fra 469 mio. kr. til 622 mio. kr. Der er tale om en stigning på næsten 150 mio. kr.

Tallene taler for sig selv - flere og flere danskere bruger deres sundhedsforsikring til at få hurtig behandling på privathospital, og dermed komme hurtigere tilbage på arbejde igen. Hvis den procentuelle andel af operationer i forhold til fx fysioterapi mm. er faldet, skyldes det åbenbart, at sundhedsordninger med eks. fysioterapi må være steget endnu mere end brugen af sundhedsforsikringer og privathospitaler. I hvert fald oplever vi også en stor stigning på området.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064