23948sdkhjf

Mænd undervurderer den hyppigste kræftform

Under temaet "Mænd - Sundhedsvæsenets svage køn?" kom sundheds- og regionspolitikere, patientforeninger, fagforeninger og sundhedsfaglige på Folkemødet med deres bud på en bedring af den kønsopdelte uligevægt på sundhedsområdet.
I en ny undersøgelse foretaget blandt danske mænd svarer over halvdelen (52 %), at prostatakræft er en sygdom, man kan leve med, og hver femte (21 %) mener, at prostatakræft ikke er en sygdom, man dør af.

Undersøgelsen om mænds forhold til alvorlig sygdom er gennemført blandt 1018 mænd i alderen 18 til +70 år af analysefirmaet Userneeds på vegne af Bayer A/S, der forsker og udvikler medicin til behandling af forskellige kræfttyper - herunder prostatakræft.

"Man har fejlagtigt tidligere kaldt prostatakræft 'gammelmandskræft' underforstået, at prostatakræft var noget, man døde med og ikke af, og det kan desværre være en af årsagerne til, at så mange undervurderer alvorligheden af prostatakræft", mener K.B. Madsen, formand for Prostatakræftforeningen og henviser til, at ret mange mænd under 65 år rammes af sygdommen.

Emnet blev debatteret til årets Folkemøde på Bornholm. Under temaet 'Mænd - Sundhedsvæsenets svage køn' diskuterede Danske Regioner (Bent Hansen), PLO (Bruno Meldgaard Jensen), Danske Sygeplejeråd (Dorthe Steenberg), 3F (Jane Korczak), Sundhedsordfører Flemming Møller Mortensen (S), formand for Selskab for Mænds Sundhed (Svend Aage Madsen) samt Prostataforeningen (formand K.B. Madsen) den kønsopdelte ulighed på sundhedsområdet, og hvordan vi i fremtiden kan få bragt balance i regnskabet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094