23948sdkhjf

"De pårørende er en meget vigtig ressource"

Der var særlig fokus på pleje og omsorg på den internationale alzheimerkonference AAIC®.
Danmark var i år vært for den store Alzheimer's Association International Conference®, AAIC®, hvor forskere og demenseksperter fra hele verden mødes for at blive opdateret om den nyeste viden.

Et nyt initiativ på årets AAIC® var Dementia Care Research and Practice Track. Det nye konference-spor målrettet både forskere og praktikere strakte sig over to dage. Og fra Danmark deltog bl.a. demenskoordinator i Lyngby-Taarbæk Kommune, Kirsten Ryssing.

- Det er et spændende initiativ, de har lavet her, fordi der er meget praktisk viden. Og jeg er her for at finde ud af, om der er noget nyt, jeg kan bruge i mit daglige arbejde, fortalte hun.

Inddragelse af de pårørende var et stort tema på alzheimerkonferencen. Og det er på tide, at der bliver sat mere fokus på det, mener Kirsten Ryssing. Dels fordi ressourcerne ude i kommunerne bliver mindre, og dels fordi de pårørende er en meget vigtig ressource, som bl.a. kan bidrage med værdifulde oplysninger til plejepersonalet, sagde hun.

Læs hele artiklen - og læs meget mere om verdens største alzheimerkonference - i den seneste trykte udgave af NyhedsInformation for Social- og Sundhedssektoren (udkommer i dag fredag den 29. august). Er du ikke allerede abonnent, kan du købe et abonnement, ved at klikke her:

http://www.nyhedsinformation.dk/nyhedsbr... - vælg abonnement og udfyld derefter felterne i bunden af siden.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078