23948sdkhjf

Hovedstaden samler apopleksibehandlingen

Region Hovedstaden vedtager ændringer i hospitalsplanen.
Hvert år gennemgår regionsrådet regionens hospitals- og psykiatriplan. Det sker for at sikre, at forudsætningerne for, hvordan opgaverne er fordelt på regionens hospitaler, ikke har ændret sig. Hvis der er forhold, der har ændret sig, eksempelvis stigende eller faldende fødselstal eller nye anvisninger fra Sundhedsstyrelsen om at samle højt specialiserede behandlinger på færre hospitaler, bliver fordelingen af specialerne tilpasset.

Og fremover skal nogle borgere i hovedstadsregionen til andre hospitaler, hvis de skal føde eller har brug for bestemte typer behandling.

En mere sammenhængende behandling

De fire ændringer, som regionsrådet netop har vedtaget er:

* Apopleksibehandling samles på de neurologiske afdelinger. Samtidig flyttes den rehabilitering af følger af apopleksi, som foregår på hospitalerne, fra Amager, Frederiksberg og Gentofte hospitaler til de neurologiske afdelingers apopleksiafsnit på henholdsvis Glostrup, Bispebjerg og Herlev Hospitaler.

* Flytning af øjenoperationer, som kræver fuld narkose fra Nordsjællands Hospital (Hillerød) til Glostrup Hospital.

* Der etableres en urologisk klinik på Bispebjerg Hospital under ledelse af Rigshospitalet.

* Ændringer af fødselshenvisninger:

- Kvinder bosiddende i Lyngby-Taarbæk og Egedal kommuner henvises til Nordsjællands Hospital ved fødsel (henvises i dag til Herlev Hospital)

- Kvinder bosiddende i Høje-Taastrup, Albertslund og Glostrup kommuner henvises til Hvidovre Hospital ved fødsel (henvises i dag til Herlev Hospital)

- Kvinder bosiddende i Vanløse og Bispebjerg bydele henvises til Herlev Hospital ved fødsel (henvises i dag til Hvidovre Hospital).

- Endelig henvises kvinder bosiddende i Frederiksberg Kommune til Herlev Hospital ved fødsel (henvises i dag til Rigshospitalet).

"Med ændringerne sikrer vi, at borgerne også i fremtiden altid får den bedst mulige behandling på vores hospitaler. Ved eksempelvis at samle apopleksibehandlingen på de neurologiske afdelinger, kan vi bedre sikre, at borgeren får en mere sammenhængende behandling og at alle borgere får en ensartet behandling af høj kvalitet", siger Sophie Hæstorp Andersen (S), Regionsrådsformand i Region Hovedstaden.

Alle ændringer skal implementeres i løbet af 2014 og 2015.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078