5 millioner kilo æbler rådner op i haven
Forbrugerorganisationen Stop Spild af Mad opfordrer i samarbejde med Landbrug og Fødevarer danskerne til i højere grad at indsamle frugten for at udnytte æblerne og for at mindske mængden af madspild.
De mange spildte æbler svarer til en værdi af 50 mio. kr. i supermarkedspriser. Beregningerne er foretaget for Foodculture.dk af chefkonsulent Klaus Jørgensen, Landbrug & Fødevarer. Forbrugerorganisationen Stop Spild af Mad opfordrer i samarbejde med Landbrug og Fødevarer danskerne til i højere grad at indsamle frugten for at udnytte æblerne og for at mindske mængden af madspild.
- Det er et ærgerligt spild, som, især set i lyset af den økonomiske krise, betyder penge ud af vinduet, eftersom danskerne køber æbler i butikkerne i stedet for at udnytte deres egne, siger Klaus Jørgensen, chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer.
Han estimerer, at der vokser omkring ti mio. kilo pærer og æbler i danskernes haver, og at det i øjeblikket kun er halvdelen, der bliver spist af mennesker.