23948sdkhjf

5 millioner kilo æbler rådner op i haven

Forbrugerorganisationen Stop Spild af Mad opfordrer i samarbejde med Landbrug og Fødevarer danskerne til i højere grad at indsamle frugten for at udnytte æblerne og for at mindske mængden af madspild.
Fem mio. kilo æbler ligger hvert år og rådner op eller bliver spist af dyr i de private haver - selv om de ligeså godt kunne indgå i madlavningen. Det skriver Food & Culture.

De mange spildte æbler svarer til en værdi af 50 mio. kr. i supermarkedspriser. Beregningerne er foretaget for Foodculture.dk af chefkonsulent Klaus Jørgensen, Landbrug & Fødevarer. Forbrugerorganisationen Stop Spild af Mad opfordrer i samarbejde med Landbrug og Fødevarer danskerne til i højere grad at indsamle frugten for at udnytte æblerne og for at mindske mængden af madspild.

- Det er et ærgerligt spild, som, især set i lyset af den økonomiske krise, betyder penge ud af vinduet, eftersom danskerne køber æbler i butikkerne i stedet for at udnytte deres egne, siger Klaus Jørgensen, chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer.

Han estimerer, at der vokser omkring ti mio. kilo pærer og æbler i danskernes haver, og at det i øjeblikket kun er halvdelen, der bliver spist af mennesker.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078