23948sdkhjf

Bleskift på SMS

En chips i bleen - og væk er risikoen for smertefulde liggesår. Det håber plejepersonalet i Sundhedscenter Søndergården i hvert fald bliver resultatet, når de begynder at give nogle af de ældre en såkaldt intelligent ble på.
Nyskabelsen fungerer på den måde, at plejepersonalet – via en chips fastsat i den ældres ble – modtager en lydløs besked på SMS eller på PDA’en, når der er behov for at skifte bleen.

Ingen liggesår

- Hvis de ældre går for længe med en våd ble, risikerer de at få smertefulde liggesår. Takket være denne chips kan de ældre få skiftet deres ble, når de har behov for det, og dermed mindskes risikoen for liggesår. Den intelligente ble kan også hjælpe med til at effektivisere plejepersonalets arbejdsgange, så de ældre får besøg på de rette tidspunkter, fortæller Annalise Dahl, der er leder af Sundhedscenter Søndergården.

Hun tilføjer, at der naturligvis tages etiske hensyn, når den intelligente ble tages i brug. Blandt andet skal de ældre selv – eller deres pårørende - acceptere brugen af den. På sigt er målet desuden, at den opsamlede viden vil kunne skabe mulighed for, at der bliver flere borgere, som kan trænes til helt at undgå brugen af ble.

Den nye ble er led i et af Fornyelsesfondens innovationsprojekter, der har til formål at lette arbejdsgange i plejesektoren. Bleen testes i første omgang af ca. 10 frivillige ældre på plejehjem og i plejeboliger i Sundhedscenter Søndergården.

Projektet gennemføres i samarbejde med firmaet Viewcare A/S.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078