23948sdkhjf

EL: VKO mangler afløser for regioner

Enhedslisten kalder det useriøst at nedlægge regionerne uden at have afløseren klar.
Enhedslisten kritiser regeringens aftale med Dansk Folkeparti og løsgængeren Pia Christmas-Møller om at nedlægge regionerne.

Ifølge partiets gruppeformand, Per Clausen, er det nemlig useriøst at nedlægge dem uden at have afløseren klar.

- Det er dybt useriøst at indgå en aftale om at nedlægge regionerne uden at have et forslag til, hvem der skal overtage regionernes opgaver og uden at gennemføre en seriøs evaluering af regionernes arbejde og konsekvenserne af kommunalreformen.

- Formålet er at vise handlekraft og lægge et røgslør ud over VKOs totale fallit i forhold til at løse de udfordringer, krisen stiller Danmark over for, siger Per Clausen.

Partierne har en såkaldt politisk forståelse om at nedlægge regionerne fra den 1. januar 2013, mens to ekspertudvalg - inden årets udgang - skal komme med anbefalinger af, hvordan sundhedsområdet i stedet bør organiseres - og hvordan regionernes øvrige opgaver klares.

På forhånd har statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) foreslået at erstatte regionerne med tre sygehusbestyrelser.

Men om det bliver statsministerens model - og om der for eksempel stadig kommer til at sidde politikere i bestyrelserne - er endnu uvist. Aftaleteksten taler kun om, at "sygehusvæsnet forankres i staten".

- Konsekvensen af VKO's aftale bliver, at styringen af sygehusene afdemokratiseres, og for de alle andre områder, som regionerne i dag tager sig af, står det helt uklart, hvor de skal placeres.

- Hermed skaber aftalen usikkerhed hos de ansatte om deres fremtid, og det kan næppe undgå at påvirke betjeningen af borgerne i negativ retning, siger Enhedslistens gruppeformand.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078