23948sdkhjf

Sygeplejersker: Sygehuse betaler regionsdød

Respektløst at regningen for lukningen af regionerne formentlig ender i sundhedsvæsnet, siger sygeplejersker.
Det er respektløst, hvis regningen for nedlæggelsen af regionerne ender hos sundhedsvæsnet og dermed patienterne.

Sådan lyder det fra Dansk Sygeplejeråd, efter at en ekspert forudser udgifter på over en milliard som følge af omstruktureringer.

- Vi ved alle sammen, at økonomien i sundhedsvæsnet er under massivt pres. Sygehusene oplever fyringsrunder, afdelingsnedlæggelser og benhårde effektiviseringer, siger Grete Christensen, der er formand for 70.000 sygeplejersker.

- Nu vil man så bruge en masse ressourcer på at nedsætte udvalg og lave de overordnede strukturer om, i stedet for at koncentrere sig om, at styrke de ting, der handler om pleje og behandling af patienterne, siger hun.

- Det virker som spild af ressourcer og meget dårlig timing, lyder det fra Grete Christensen.

Professor i offentlig forvaltning Poul Erik Mouritzen vurderer over for Berlingske, at det nemt kan koste 1,2 milliarder kroner at nedlægge regionerne - og det er endda et konservativt skøn.

Det er store udgifter til at omlægge IT-systemer, uddannelse af personale, fratrædelseslønninger, flytninger og ombygninger, som skal gennemføres, når fem regioner skal erstattes af tre store statslige sygehusenheder, der sluger de mange penge.

Grete Christensen mener, at politikerne på Christiansborg går den helt forkerte vej med nedlæggelsen af regionerne.

De burde ifølge hende i højere grad fokusere på, hvordan man sikrer, at sundhedsvæsnet kan levere en høj faglig kvalitet til glæde for patienterne i stedet for at tale om overordnede strukturændringer.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062