23948sdkhjf

Søger om flere penge til nyt sygehus

Region Nordjylland søger om de sidste penge til byggeriet af et nyt Aalborg Sygehus. Foreløbigt er tilsagnet fra Regeringen 3,2 mia. kr., og nu søger Regionen om en udvidelse med 1,8 mia. kr. til et byggeri af samlet 5 mia. kr.

 

Mange planer og tanker skal falde på plads

Mange planer og tanker skal falde på plads, for at Regionen når sit mål om at bygge fremtidens Aalborg Sygehus på en bar mark i Aalborg Øst.

Foreløbigt har Regionen fået et tilsagn om at kunne bygge nyt sygehus for 3,2 mia. kr. Nu lægger Regionen op til, at der bliver søgt yderligere 1,8 mia. kr. Et enigt forretningsudvalg har 10. maj godkendt ansøgningen.

- Det vil være svært at bygge et nyt fremtidssikret sygehus for 3,2 mia. kr. Derfor forventer vi, at Regeringens ekspertpanel tager positivt imod vores ansøgning om de resterende midler. Vi har i forvejen barberet projektet ind til benet med blik for, at vi stadig kan bygge et sygehus, der overholder fremtidens krav, siger Ulla Astman, regionsrådsformand.

 

Vil udnytte afskrivningen på Medicinerhuset

For at kunne overholde et budget på 5 mia. kr. er det nødvendigt at udnytte afskrivningen på de nyere bygninger, der er placeret ved Aalborg Sygehus Syd. Der er tale om Medicinerhuset og onkologisk afdeling, der er placeret i en bygning i sammenhæng med Medicinerhuset.

- Vi lægger op til, at der fortsat skal være ambulantbehandling i de to bygninger på Syd. Det gør projektet i Øst mindre og billigere, og vi får samtidig mulighed for at skabe bynær patientbehandling i en række år, siger Ulla Astman.

Bynær patientbehandling på Syd kunne være udredning og diagnosticering af patienter og scanning i ambulatorier, hvor patienter fx også kunne få foretaget blodprøver.

Hvis Regionen beholder aktiviteter i en årrække på Syd og udnytter afskrivningen af bygningerne, kan projektet i Øst blive af mindre omfang. I stedet for at bygge 203.000 kvm. kan byggeriet blive på 175.000 kvm.

Ekspertpanelet vil forventeligt komme med en endelig melding til Regeringen i november måned.

 

Yderligere informationer

Regeringen har afsat i alt 40 mia. kr. til investering i moderne sygehusstruktur. Heraf kommer 25 mia. kr. fra Kvalitetsfondens midler, og regionerne skal egenfinansiere de sidste 15 mia. kr.

Midlerne i Kvalitetsfonden tildeles efter ansøgning i to faser fordelt med henholdsvis 15 mia. kr. i fase 1 og 10 mia. kr. i fase 2.. Region Nordjylland har i første fase modtaget et foreløbigt tilsagn om 3,2 mia. kr. til Nyt Universitetssygehus i Aalborg fra Kvalitetsfonden.

I relation til fase 2 er der nu udarbejdet en ansøgning med henblik på at få udvidet tilsagnet på 3,2 mia. kr. til 5,0 mia. kr. af Kvalitetsfondens midler.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.085