23948sdkhjf

Mænd vil gerne tale om problemer

Omsorg: Stor efterspørgsel på forebyggende hjemmebesøg i Horsens Kommune
Interessen for de forebyggende hjemmebesøg er stor i Horsens Kommune. Og som noget nyt melder mange mænd sig nu også på banen.

“Da de forebyggende hjemmebesøg startede i 1997, var det meget få mænd, der sagde ja til et besøg. Nu står de nærmest i kø.

Men i modsætning til kvinderne er mændene lidt mere uklare i mælet, når de ringer," fortæller Margit Jørgensen, der er forebyggende medarbejder i den østlige bydel.

“Mændene ringer typisk med spørgsmålet: "kommer du ikke lige forbi til en snak". Når jeg så kommer ud, viser det sig, at de gør sig mange følelsesmæssige tanker om deres situation. Skal de flytte? Hvordan tackler de sygdom? Hvilke aktiviteter kan de gå til og meget mere," fortæller Margit Jørgensen.

Hun tilføjer, at de forebyggende medarbejdere bevidst har arbejdet på at blive dygtigere til at kommunikere med mændene:

“Det nytter ikke at nedstirre eller bombardere mændene med spørgsmål. Vi skal være tålmodige og give dem mulighed for at formulere sig i fred og ro," siger hun.

Betryggende

89-årige Erik Nielsen, der mistede sin kone for 11 år siden, er en af de mænd, som takker ja til besøg, hver gang han får brev fra kommunen.

“Jeg klarer hus og have selv, men det er betryggende at få disse besøg en gang om året. Vi taler om løst og fast, og den dag, hvor jeg får brug for hjælp til et konkret problem, ved jeg, hvem jeg skal henvende mig til. Det er rart at tænke på," siger Erik Nielsen, der indtil sidste år gik til både dans og badminton. For øjeblikket nøjes han med at gå til madlavning.

4617 borgere over 75 år fik sidste år tilbud om et besøg af en af Horsens Kommunes syv forebyggende medarbejdere. 3366 tog imod tilbuddet. Formålet med hjemmebesøgene er at støtte de ældres evne til at klare sig selv.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078