23948sdkhjf

Ny vaskeordning i Egedal

Byrådet har besluttet at bruge eksterne firmaer, som leverer en totalservice, til de borgere, der får hjælp til at vaske tøj.
Fra den 1. september tilbyder Egedal Kommune sammen med Trasbo A/S og Berendsen Textil Service A/S en professionel vaskeriservice til borgere, der er visiteret til hjælp til tøjvask.

"Begge leverandører har strenge miljøkrav for vask af tøjet, eksempelvis ved brug af Svanemærkede vaskemidler. Tøjet vil blive afhentet i hjemmet, sorteret efter farve og vasketype og leveret tilbage pænt lagt sammen," fortæller kommunen.

I dag er den ældre ofte kun visiteret til én gang tøjvask om ugen, og med den nye ordning kan borgeren få vasket flere forskellige typer tøj i hver omgang.

Tilkøbsydelser

"Jeg er glad for den nye aftale, som betyder at vores ældre får deres tøj vasket regelmæssigt og så hygiejnisk som muligt. Vi lagde vægt på at få aftaler med to leverandører, der har fokus på at levere en god service overfor borgerne f.eks. i forhold til tilkøbsydelser. Derfor kan borgere fremover tilkøbe vask af dyner og puder, rensning og strygning af bukser, jakker og lignende. Ligesom i dag vil der dog fortsat være borgere, som har behov for hjælp til enkelte dele af opgaverne omkring vask af tøj i eget hjem. Dette vil være ud fra et aktiverende og rehabiliterende sigte," forklarer Rikke Terslev Bengtson, leder af Den Tværfaglige Myndighed.

Den nye vaskeordning har en egenbetaling på 106 kr. pr. måned. Beløbet svarer til den udgift, der normalt er forbundet med at vaske tøj, såsom vand- og energiforbrug, sæbeforbrug og slid på vaskemaskinen, fortæller kommunen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125