23948sdkhjf

Forsvundne lakridser lærer børn om demens

Ny app udviklet af Demens- og HjerneCentrum sammen med Huusmann Media, Aarhus.
Børn kan have svært ved at forstå de forandringer, der sker som følge af en nær pårørendes demenssygdom. Derfor har Aarhus Kommune fået udviklet app’en Anton og Lakridsmysteriet:

Anton og Lakridsmysteriet er en fortælling om bedstefars lakridser og andre ting, der bliver væk, og historien kan være med til at gøre børn i stand til at forstå, hvad der sker med ens forældre eller bedsteforældre, når de bliver ramt af hukommelsessvigt og gør ting, de ikke har gjort tidligere, siger Jette Skive, rådmand, Sundhed og Omsorg.

Den elektroniske bog er udviklet til børn i indskolingsalderen.

"En undersøgelse i 2014 viste, at 40 procent af den danske befolkning tror, at demens er en naturlig følge af at blive ældre. Denne misforståelse kan vi ændre, blandt andet ved hjælp af Anton og Lakridsmysteriet. Samtidigt med at vi lærer børn om demens, vil vi gerne øge bevidstheden om, at demens kan forebygges med sund livsstil og motion. Vi vil gerne være med til at give børnene nogle gode vaner, der holder resten af livet," siger Lissie la Cour, chef for Demens- og HjerneCentrum Aarhus.



Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062