Medarbejderstaben løfter niveauet på Skipper Klement
Det nordjyske demensplejecenter Skipper Klement opnår vurderingen ”Meget god” i en evaluering af trivslen og livskvaliteten.
Skipper Klement Demensplejecenter gennemgik i 2014 en forandring fra somatisk(almindeligt) plejecenter til demensplejecenter. Ældre- og Handicapforvaltningen har netop gennemført en evaluering af tilbuddet og processen. Dels for at gøre status på etableringen af Skipper Klement Demensplejecenter og dels for at opsamle erfaringer til en eventuel omdannelse af flere somatiske plejehjem til demensplejehjem. Endelig er det for at indsamle viden og erfaring til arbejde med det nye demensplejecenter i Aalborg Øst, der forventes at være klar til indflytning i december 2017.
Ved evalueringen af trivslen og livskvaliteten opnår Skipper Klement vurderingen ”Meget god”.
Fokus på medarbejdernes faglighed og trivsel
Ud over at undersøge beboernes trivsel viser evalueringen, at bygningerne og omgivelserne er vigtige, men det er ledelsen og medarbejderstaben, som løfter niveauet. Undersøgelsen viser også, at personalet på Skipper Klement har kompetencer på et højt fagligt niveau.
"Én af de erfaringer vi vil tage med os i byggeriet af det nye demensplejecenter i Aalborg Øst er øget fokus på medarbejdernes faglighed og arbejdsmiljø. Vi skal have en medarbejderstab, som har både kompetencerne, erfaringen og lysten til at arbejde med netop denne gruppe af mennesker," siger rådmand Thomas Krarup.
Evalueringen peger ligeledes på, at arbejdet med demensramte borgere kræver kontinuerlig uddannelse, og at der er flere fordele ved at etablere et tættere samarbejde mellem plejehjemsdelen og daghjemmet. Sidstnævnte er allerede iværksat på Skipper Klement Demensplejecenter.
"Jeg er glad for at kunne konstatere, at Skipper Klement Demensplejecenter har opfyldt vores ambition, nemlig at skabe et målrettet tilbud til borgere med demens. Evalueringen viser, at der er stor kvalitet i tilbuddet, og at beboerne trives," fortæller rådmand Thomas Krarup.
Evalueringen er gennemført som spørgeskemaundersøgelser og interviews af medarbejdere og pårørende til beboere på stedet. Derudover er der anvendt en observationsmetode kaldet Dementia Care Mapping (DCM), der kan vurdere beboernes livskvalitet og trivsel og samtidig måler på kvaliteten af den omsorg, som personalet yder til borgerne. DCM rapporten er udarbejdet af konsulentfirmaet Daniæ, mens evalueringen er gennemført af Ældre- og Handicapforvaltningens interne konsulenter.
Observationerne viser, at personalet på Skipper Klement i høj grad imødekommer og støtter beboernes behov, hvilket udløser vurderingen ’bemærkelsesværdigt flot’.
Observationerne viser, at personalet på Skipper Klement i høj grad imødekommer og støtter beboernes behov, hvilket udløser vurderingen ’bemærkelsesværdigt flot’.