Handicappede frygter stadig nedskæringer i boligydelsen
Det vil få store konsekvenser, hvis man skærer i boligydelsen næste år, siger de handicappedes organisation.
Men det betyder ikke, at der ikke kommer besparelser på området. Folketinget vil se på loven igen til foråret, lød meldingen tirsdag fra Finansministeriet. Og pengene skal stadig findes inden for samme ramme.
Thorkild Olesen, formand for Danske Handicaporganisationer, frygter derfor stadig, hvad der bliver konsekvensen af at spare på boligydelsen.
"Jeg er glad for, at aftalen er trukket tilbage, men politikerne vil stadig finde de 90 millioner kroner inden for den samme ramme, så vi er jo kun reddet midlertidigt," siger han til Ritzau.
Thorkild Olesen siger, at konsekvenserne for hans medlemmer kan blive vidtrækkende.
Handicappede med lave indkomster, der mister en del af sin boligydelse, kan ende med at opgive at betale husleje, mener han.
"Mine medlemmer kan ikke bare lige håndtere, hvis de mister en masse penge. Boligydelsen er helt essentiel for mine medlemmer. Hvis de her besparelser gennemføres, så frygter jeg, at mange handicappede vil være i fare for at ryge på gaden."
Hvad får dig til at tro, at det vil gå så galt for dine medlemmer?
"De lejligheder, som for eksempel udviklingshæmmede bor i, er ikke i den billige ende. Der er nogle fællesarealer og nogle ting, der skal være på plads, fordi der skal følge personale med, så det er ikke billigt."
Thorkild Olesen peger på, at handicappede ikke bare kan flytte til en mindre eller billigere lejlighed.
"Når man har et handicap, kan man ikke bare bo i en anden lejlighed. Der er en grund til, at de bor der, hvor de bor. Det kan være blinde, udviklingshæmmede, folk der sidder i kørestol. Og deres lejlighed er jo lavet til dem," siger handicapformanden.
En beskåret boligydelse ville også have fået konsekvenser for ældre, der bor i plejebolig. (Såfremt man er berettiget til boligydelse.)
/ritzau/
Kilde: /ritzau/