23948sdkhjf

Botilbud opgraderer på fagligt personale

Løftet pegefinger fra Socialtilsyn Syd er årsagen til, at botilbud i Tønder nu søger mere social- og sundhedspersonale samt fire uddannede pædagoger.
Personalet på botilbud i Tønder Kommune skal være højere fagligt uddannet.
Derfor er bo- og beskæftigelsestilbuddet Handicap Løgumgård gået igang med at rekruttere flere uddannede medarbejdere i stedet for ufaglært personale.

Handicap Løgumgård, der består af flere forskellige bo- og beskæftigelsestilbud for fysisk og psykisk handicappede, har opslået fire pædagogstillinger, én stilling som social- og sundhedsassistent og tre stillinger som social- og sundhedshjælper.

Formanden for kommunens Socialudvalg, Kim Printz Ringbæk, lægger ikke skjul på, at initiativet til at styrke fagligheden har baggrund i en løftet pegefinger fra Socialtilsyn Syd.

"Det er vigtigt at understrege, at tilsynet har godkendt Løgumgård som botilbud, og at der ikke er udstedt egentlige påbud. Men det er tilsynets vurdering, at der er utilstrækkelige faglige kompetencer i botilbuddet. Derfor anbefaler tilsynet os at højne uddannelsesniveauet ved at ansætte flere uddannede medarbejdere," siger Kim Printz Ringbæk.

Han tilføjer, at Socialtilsynet også har gennemgået en række andre botilbud i Tønder Kommune, og her er resultaterne fine.

På baggrund af Socialtilsynets bemærkninger om Handicap Løgumgård er der udarbejdet en plan for, hvordan sammensætningen af medarbejdernes kompetencer og færdigheder i højere grad kan bringes til at afspejle beboernes behov for hjælp, støtte og pleje.

I den kommende tid vil der således ske en udskiftning i medarbejderstaben, hvor ufaglærte medarbejdere, som har været tilknyttet Handicap Løgumgård i en årrække, vil blive sagt op og erstattet af uddannet personale. Desuden bliver der sat fokus på opkvalificering af nuværende medarbejdere.

Der er god interesse for de opslåede stillinger på Handicap Løgumgård. Foreløbig har Løgumgård fået ca. 30 ansøgninger, og der er frist til den 10. januar med at søge.

Socialtilsyn Syd peger også på enkelte tilfælde af ulovlig magtanvendelse på Handicap Løgumgård. Det drejer sig f.eks. om aflåsning af skabe.

"Den del af bemærkningerne har vi naturligvis også taget til os, og der er allerede rettet op på forholdet og iværksat tiltag til at sikre, at der ikke fremover sker ulovlige indgreb i beboernes selvbestemmelsesret," oplyser socialudvalgsformanden.

Handicap Løgumgård har i alt 79 døgnpladser og 80 beskæftigelsespladser. Omkring 170 medarbejdere er tilknyttet botilbuddet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078