23948sdkhjf

Norsk statsminister på visit på 'madplejehjem'

Rundskuedagens Plejecenter på Vesterbro fik i går besøg af Norges statsminister til en snak om mad til ældre.
Hvis man er flittig læser af Magasinet Pleje på tryk og online, vil man vide, at ernæring er et fokusområde, som rigtig mange danske plejehjem over hele landet beskæftiger sig med - hver dag.
Enkelte steder har man oprettet såkaldte "profil-plejehjem", hvor maden er et omdrejningspunkt. Det fik den norske statsminister Erna Solberg set med egne øjne, da hun i går besøgte Rundskuedagens Plejecenter på Vesterbro.

- Hos os laver vi al mad fra bunden af friske, økologiske råvarer. Hvad enten det så er brød, pålæg eller det varme aftensmåltid.

Sådan sagde forstander Jette Pedersen, da hun skulle fortælle om sit plejehjems fokus på mad i hverdagen.
Rundskuedagen arrangerer alt fra bagedage for beboerne til kulinariske udflugter og tv-aftener med madprogrammer.

- København har et stort fokus på maden og madens kvalitet. Det tror jeg, har en vigtig betydning for trivslen på plejehjemmet, og at de ældre ikke bliver underernærede, siger Erna Solberg.

Rundskuedagens fokus på friske, økologiske råvarer og mad lavet fra bunden er ikke særegent i København. Det er en del af den overordnede mad- og måltidspolitik, som Københavns Sundheds- og Omsorgsforvaltning har vedtaget.

- Ældre skal ikke bare spises af med vakuumpakket mad. Vi har valgt at have en ambitiøs madpolitik i København, fordi vi ved, at mad er afgørende for din livskvalitet. De ældre skal blive ved med at have appetit på livet, også efter de er flyttet på plejehjem, siger Ninna Thomsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079