23948sdkhjf

FOA: Millionkrav til konkursramte ansatte forsinket

Lønmodtagere har 11,8 millioner i klemme efter konkursen i Kærkommen i 2015.
I alt 188 tidligere ansatte fra konkursen i Kærkommen i 2015 har samlet 11,8 millioner kroner til gode i løn og feriepenge. Det juridiske efterspil om placeringen af regningen hos enten Lønmodtagernes Garantifond eller to nordjyske kommuner trækker ud på andet år, lyder det fra FOA.

Hverken Lønmodtagernes Garantifond, LG, eller kommunerne, der godkendte det konkursramte plejefirma, tager ansvar over for medarbejderne, mener FOAs forbundsformand, Dennis Kristensen.

- Hvis Lønmodtagernes Garantifond skal forestille at være en garanti for ansatte i tilfælde af konkurs, så skal hjælpen altså ikke komme to-tre-eller fire år efter, at de folk skal betale husleje og termin. Det er ikke nogen garanti. Det er en dårlig vittighed. Jeg vil kraftigt opfordre beskæftigelsesministeren til at gribe ind. Fx ved at indføje i LG-loven, at LG skal udbetale lønmodtagernes tilgodehavender, og at LG så er ansvarlig for, at føre eventuelle retssager – fx om der er sket virksomhedsoverdragelse, siger Dennis Kristensen.

Striden, der er henvist fra byretten og nu kører i landsretten, handler om, hvorvidt der er sket en virksomhedsoverdragelse, da det nordjyske, private plejefirma Kærkommengik konkurs i marts 2015.

Efter konkursen overtog kommunerne opgaverne. Nu strides Lønmodtagernes Garantifond og de to berørte nordjyske kommuner (Aalborg og Hjørring) om regningen.

- De eneste, som helt sikkert ikke har noget ansvar for sagen er lønmodtagerne og FOA, der har ydet sine 111 medlemmer lån. Vi står med regningen og forpligtelsen til at føre sagen på vegne af medlemmerne. Det er et fuldstændigt uholdbart system, siger Dennis Kristensen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109