23948sdkhjf

300 medarbejdere i Sønderborg på uddannelse

Handicapområdet har arbejdet målrettet med at udvikle arbejdsformer, som i højere grad gør det muligt at aflæse borgernes ønsker, følelser og holdninger - uanset graden af handicap.

I Sønderborg Kommune har handicapområdet de seneste to år arbejdet målrettet med at udvikle arbejdsformer, som i højere grad gør det muligt for medarbejdere at aflæse borgernes ønsker, drømme, følelser og holdninger - uanset graden af handicap.

Baggrunden for udviklingsforløbet er et ønske om at imødekomme handicappede borgeres ønske om at have et så selvstændigt liv som muligt. Under overskriften "Dit liv, dine muligheder, vores fælles ansvar" er der bl.a. gennemført et uddannelsesforløb for at give alle medarbejdere på handicapområdet en fælles forståelse for formålet med indsatsen. Der er gennemført pilotforløb for omkring 70 borgere, hvor metoder er afprøvet i praksis, og andre borgere har gennemført uddannelsesforløb i rehabilitering og medborgerskab med fokus på selv- og medbestemmelse.

De første evalueringer viser, at borgerne, der har været med i pilotforløbene, i højere grad oplever sig som herre i eget liv.

Det har været et krævende og udfordrende, men også spændende og udviklende forløb, fortæller kommunen, og det fejres i eftermiddag på Comwell i Sønderborg med underholdning, taler og diplomoverrækkelse.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078