23948sdkhjf

Hjemmeplejen i Gladsaxe halverede sygefraværet

Sygefraværet i Gladsaxe Kommunes Hjemmepleje er blevet halveret, og det er blandt andet takket være kreativitet, konsekvens og en fælles linje.

På bare to år er det lykkedes Hjemmeplejen i Gladsaxe Kommune at halvere sygefraværet blandt medarbejderne.

I årevis har kommunen ellers haft højere sygefravær end de nabokommuner, som Gladsaxe sammenligner sig med. Men seks procent i sygefravær er fortid. Seneste måling viser, at tallet nu lyder på 3,1 procent.

Leder af Hjemmeplejen, Anne Kristensen, giver et råd videre til sine kolleger i andre kommuner: Tag sygefraværssamtalen alvorligt og signalér, at den ikke er en straf, men en velmenende mulighed for at finde en løsning på problemet. Men der findes ikke én enkelt løsning på for højt sygefravær, mener Anne Kristensen.

- Hvis en medarbejder har problemer med ryggen, går vi ind og kigger på personens arbejdsstillinger, og jeg viser måske nogle rygøvelser. Hvis problemet er overvægt og slid på personens knæ, er jeg heller ikke bange for at tale om vægttab. Generelt er den tidlige indsats rigtig vigtig, siger Anne Kristensen til medarbejderbladet 'Broen'.

I Gladsaxe sætter de en ekstern konsulent på samtalen, hvis udfordringen er private eller psykiske problemer.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.083