23948sdkhjf

Clara og Jeanette skal til DM i SOSU

De to elever fra Social- og Sundhedsskolen i Fredericia, Vejle og Horsens skal repræsentere Region Syddanmark ved DM i Skills.

Det bliver to elever fra Social- og Sundhedskolen i Fredericia, Vejle og Horsens, der skal repræsentere Region Syddanmark ved DM i Skills.

Clara Sørensen fra Vejle og Jeanette Larsen fra Horsens vandt for nylig de regionale mesterskaber og kvalificerede sig dermed til DM i Skills, der løber af stablen til januar.

Til DM i Skills er social- og sundhedsassistent-uddannelsen repræsenteret med i alt 10 deltagere fra de fem forskellige regioner. Konkurrencen foregår som rollespil, hvor eleverne samarbejder parvis om at løse forskellige opgaver.

I Vejle Kommune er man glade for at deltage med en elev, og seniorchef Helle Brinch håber, at det kan være med til at sætte fokus på social- og sundhedsuddannelserne generelt.

- Der er for få, som vælger en social- og sundhedsuddannelse - desværre, og det kan blive et problem, da der bliver flere ældre, som tilmed lever længere. Derfor er der behov for flere faglærte inden for social- og sundhedsfaget, siger hun.

- Samtidig står vi over for en række store, nye opgaver. For eksempel bliver borgerne udskrevet fra sygehus tidligere og tidligere. Det betyder, at vi modtager flere plejekrævende patienter, som kræver en højere specialisering på området, siger seniorchefen.

DM i Skills bliver afholdt den 18.-20. januar 2018 i MCH Herning.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078