Esbjerg vil finde 5.000 demensvenner
Esbjerg Kommune har indgået en samarbejdsaftale med Alzheimerforeningen om kampagnen Demensvenner.
Alzheimerforeningen har sat et mål om at nå 100.000 demensvenner i Danmark, og det mål har Esbjerg Kommune sagt ja til samarbejde om at nå. Lokalt i Esbjerg Kommune er målet at nå mindst 5.000 demensvenner inden 1. november 2018.
Det er Alzheimerforeningen, der står bag initiativet Demensvenner. Kampagnen blev lanceret i 2015 med målet om at aktivere 100.000 demensvenner, der viser forståelse for livet med demens og siger ja til at give en hjælpende hånd, hvor og når de kan. Esbjerg er blandt de kommuner, som samarbejder med Alzheimerforeningen om kampagnen |
- Esbjerg vil være en demensvenlig kommune, som skaber bedst mulig livskvalitet for borgere med demens og deres pårørende. Det betyder blandt andet, at demensramte skal kunne købe ind, bevæge sig rundt i byrummet og gå til fritidsaktiviteter som vanligt. For at det kan lade sig gøre, kræver det, at samfundet er klædt på til mødet med mennesker med demens. Derfor bakker vi op om kampagnen Demensvenner, siger borgmester Jesper Frost Rasmussen, som også selv er demensven.
Vil man være demensven, kan man gå ind på www.demensven.dk og melde sig til. Det er gratis og helt uforpligtende.
En demensven er en person, der har sagt ja til at vide mere om demens. Ikke kun enkeltpersoner, men også virksomheder og foreninger kan blive demensvenner. Lokale demensveninstruktører tilbyder at komme ud og holde oplæg om demens og om, hvordan man kan hjælpe en person med demens i hverdagssituationer. Mange har allerede vist interesse for konceptet, det gælder blandt andet Musikhuset Esbjerg, som allerede er blevet demensvenligt.
På temamødet 'Demens - vores forandrede liv', som finder sted den 26. februar 2018 i Musikhuset Esbjerg, er der er også mulighed for at blive demensven og høre mere om, hvad det indebærer.
- Vi håber, at rigtigt mange har lyst til at blive demensven og være med til at udbrede viden om demens, siger direktør for Sundhed & Omsorg, Arne Nikolajsen.